Select Page

Domeinnaam doorgeven

Indien je al weet welke domeinnaam je wilt gebruiken voor jouw Happy Website. klik dan op de knop hieronder. 

Als je nog geen domeinnaam hebt, lees dan zeker verder. We geven je tips om tot een goede domeinnaam te kiezen. 

Hoe kies ik een goede domeinnaam? 

Het is tegenwoordig een aardige uitdaging om voor je bedrijf een goede domeinnaam te kiezen die nog beschikbaar is. 

Er zijn verschillende bedrijven die er werk van maken om zoveel mogelijk domeinnamen te registreren in de hoop dat er ooit iemand dringend op zoek is naar de domeinnaam die ze ooit hebben geregistreerd, zodat ze die voor heel veel geld kunnen doorverkopen. 

Het is dan ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het zorgvuldig kiezen van je domeinnaam.
Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

Belofte
Zorg dat er een belofte in je domeinnaam zit waar je doelgroep voor warm loopt, beschrijf het resultaat wat ze hebben na jouw hulp of product.

Zoekmachine proof
Het is ook verstandig om een domeinnaam te kiezen waarin een trefwoord (zoekwoord) of een combinatie van trefwoorden in voorkomt. Om je domeinnaam Zoekmachine proof te maken is het van belang dat deze trefwoorden regelmatig gebruikt worden als zoekopdracht in de zoekmachines, door jouw doelgroep. Zij gebruiken deze trefwoorden wanneer zij op zoek gaan naar informatie over producten of diensten die jij ook aanbiedt.

De Google Keyword Tool is een handige tool die je kan gebruiken voor onderzoek om erachter te komen welke trefwoorden regelmatig door jouw doelgroep gebruikt worden. Het is verstandig om een trefwoord of een combinatie van trefwoorden zodanig te kiezen als domeinnaam dat het goed in de oren klinkt en blijft hangen (Catchy).

De kans zit er in dat de ideale domeinnaam reeds bezet is. Probeer je domeinnaam dan te combineren met Nederland, internationaal of de plaatsnaam indien van toepassing. Je kan ook uitkijken naar een combinatie met een andere extensie.

Spelling
Probeer in je domeinnaam geen moeilijke woorden en moeilijk te spellen woorden te gebruiken als het niet nodig is. Is je domeinnaam niet uit te spreken, dan zullen je klanten het niet makkelijk door kunnen vertellen, wanneer ze tevreden zijn met jouw geboden dienst. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van koppeltekens. Dat werkt verwarrend voor de gebruiker.

Extensie
Richt jij je met je bedrijf op de Nederlandse internet gebruiker, dan is het verstandig om achter je domeinnaam de .nl extensie te kiezen. Dit is de verwachting van de Nederlandse internet gebruiker en zij zullen zonder er bij na te denken bij het intypen kiezen voor de .nl extensie.Dus als jij als domeinnaam een combinatie hebt van bijvoorbeeld 3 Nederlandse woorden en je hebt gekozen voor de .com extensie, dan loop je het risico dat veel van jouw klanten bij de concurrent uitkomen. Wat je wel kan overwegen is om ook de .com extensie van je domeinnaam vast te leggen als die nog vrij is. Je laat de .com versie dan doorverwijzen naar de .nl versie. Je loopt niet het risico dat een concurrent de .com versie registreert met als doel je klanten van je af te pakken.

Beschrijvend
Wat verteld jouw domeinnaam over je bedrijf, je product of je dienst. Je neemt jezelf al redelijk wat werk uit handen, wanneer je met je domeinnaam al enigszins kan vertellen wat je doet. Probeer daarom zoveel mogelijk het gebruik van afkortingen te vermijden. Vaak zijn beschrijvende domeinnamen reeds bezet. Probeer dan creatief te zijn en mogelijk vind je een nog betere domeinnaam door er een trefwoord aan toe te voegen die nog beter beschrijft wat je doet.

Lengte
Hoe korter, hoe beter. Je verkleint de kans op typefouten door de persoon die op zoek is naar je website. Het is makkelijker te onthouden. Het biedt voordeel in het opstellen van advertenties, plaatsen op visitekaartjes, en versturen van bijvoorbeeld berichten via Twitter (maximaal 140 karakters).

Er zijn op het internet verschillende domeinnamen tools te vinden die je helpen bij het vinden van een geschikte domeinnaam. Je vult dan een trefwoord of meerdere trefwoorden in en deze tools genereren dan een reeks suggesties van domeinnamen die nog beschikbaar zijn. Niet te verwarren met tools die je helpen bij het checken van de beschikbaarheid. Probeer niet op elke willekeurige website die het aanbiedt de beschikbaarheid van je domeinnaam te checken (er zijn robots die naar aanleiding daarvan automatisch domeinnamen registreren die je dan voor veel geld kunt kopen). Probeer het checken van de beschikbaarheid van je domeinnaam zoveel mogelijk te doen via transip.nl

LET OP: Als je een domeinnaam wil registreren, doe dit dan niet zelf. De domeinnaam is onderdeel van deze deal en wordt door ons gedaan.

Vul onderstaand formulier in om de domeinnaam aan ons door te geven.

 

Domeinnaam doorgeven

  • Geef hier de domeinnaam die je wilt gebruiken. Laat ook weten of er al een actieve website op dit domein staat. Indien je jouw Happy website op een domeinnaam wil hebben waarvan je de domeinnaam al eerder hebt geregistreerd, laat ons dat dan ook hier weten. We nemen dan contact op om te bespreken wat we gaan doen.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.